Δωρεάν Ενέργεια, Η μεγάλη αλήθεια του Τέσλα?



   Με κάθε κόστος ρίχνουν στο έρεβος κάθε προσπάθεια απεγκλωβισμού μας από τα παράγωγα του πετρελαίου.   Εναλλακτική μορφή ενέργειας από τη Νορβηγία. 

Η Νορβηγία θα κατασκευάσει έναν πρότυπο σταθμό παραγωγής εναλλακτικής μορφής ενέργειας, τον πρώτο στον κόσμο σταθμό που θα λειτουργεί με θαλασσινό νερό, ανακοίνωσε ο νορβηγικός ενεργειακός όμιλος Statcraft.
Μια τέτοια μονάδα που αποκαλείται "οσμωτική", χρησιμοποιεί τη διαφορά πίεσης ανάμεσα στο αλμυρό και το γλυκό νερό: 
Εάν δύο μάζες νερού, μια αλμυρού και μια γλυκού νερού, διαχωριστούν μέσω μιας ημιδιαπερατής μεμβράνης, η δεύτερη μάζα κινείται προς την πρώτη, προκαλώντας αύξηση της πίεσης, η οποία μπορεί να μεταβληθεί σε ενέργεια μέσω μιας τουρμπίνας. 

"Η οσμωτική ενέργεια αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη ενέργεια. Είναι καθαρή, δεν προκαλεί εκπομπή αερίων (που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου) και μπορεί να γίνει ανταγωνιστική σε μερικά χρόνια", δήλωσε ο Μπάαρντ Μίκελσεν, γενικός διευθυντής της Statcraft σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον όμιλο.

Σύμφωνα με την Statcraft, η τεχνολογία αυτή μπορεί μακροπρόθεσμα να παράγει, σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου 1.600 Terrawatt/ώρα, δηλαδή 13 φορές την ετήσια παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας της Νορβηγίας, που καλύπτει το σύνολο σχεδόν των αναγκών της χώρας με ενέργεια που παράγεται με το νερό.
Στην Ευρώπη, οι δυνατότητες παραγωγής ανέρχονται σε 200 TW/ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας.
Το πρότυπο του νορβηγικού σταθμού παραγωγής ενέργειας με θαλασσινό νερό κατασκευάζεται στο Χούρουμ, στο νοτιο-ανατολικό τμήμα της χώρας, και θα μπορεί να παράγει 2-4 kilowatt/ώρα.


Η κατασκευή του θα ολοκληρωθεί τον επόμενο χρόνο.



     πηγή: Α.Π.Ε.
  



Κάθε φορά που αναρωτιόμαστε, φτάνουμε ένα βήμα πιο κοντά στην κατανόηση της αλήθειας.   Η απουσία απόδειξης δε σημαίνει υποχρεωτικά και απόδειξη απουσίας.

Ο Πίνδαρος αναφέρει για τους μυημένους στα Μυστήρια των Καβείρων:


"Ευτυχής εκείνος ο οποίος αφού είδε αυτό το θέαμα, κατέρχεται στα βάθη 

της Γης.   Γνωρίζει το τέλος της ζωής, γνωρίζει την Θεία πηγή".


Scholeio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: