Η Ευρώπη στέλνει κλιμάκιο Γερμανών Εισαγγελέων στην Αθήνα ?


Σε κάποια πάροδο της λεωφ. Αλεξάνδρας, νοικιάστηκε κτίριο, που μετά την ειδική διαμόρφωσή του  θα φιλοξενήσει Γερμανούς εισαγγελείς ειδικευμένους στο οικονομικό έγκλημα και στη φοροδιαφυγή, στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κλπ, δηλαδή μάλλον η εγκατάσταση θα είναι μόνιμη, και μοναδική του αποστολή θα είναι ο έλεγχος ....της ελληνικής Δικαιοσύνης. 

   H πληροφορία που διέρρευσε από Γερμανούς δημοσιογράφους έρχεται να δέσει με όλα όσα συμβαίνουν στον χώρο της Δικαιοσύνης τους τελευταίους μήνες.



   Κι αυτό γιατί οι δανειστές έχουν την αίσθηση ότι η μη απόδοση Δικαιοσύνης στην Ελλάδα και η ασυλία συγκεκριμένων βαρόνων της διαπλοκής έχει μετατρέψει την περίπτωση της χώρας μας σε πηγάδι δίχως πάτο για τα δικά τους χρήματα.


   Η συγκεκριμένη κίνηση της Μέρκελ έγινε και με την σύμφωνη γνώμη του Λευκού Οίκου-μια και οι Αμερικανοί σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να αντιμετωπίσουν μια τοξική βόμβα στον ευρωπαϊκό νότο την οποία θα κληθούν να απασφαλίσουν οι ίδιοι με πακτωλό εκατομμυρίων δολαρίων σε περίπτωση που η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ επιλέξει να βγάλει τη χώρα από το ευρώ και να την βάλει σε τροχιά δολαρίου-βλέπε Αργεντινή.


   Αμερικανοί και Γερμανοί λοιπόν έχουν αναλάβει να αντιμετωπίσουν το θηρίο χτυπώντας το στην ευαίσθητη κοιλιακή του χώρα, όπως αποκαλούν τις σχέσεις διαπλοκής τμήματος της ελληνικής δικαιοσύνης με ντόπιους βαρόνους και ολιγάρχες!

______________________________________________
Αναρτήθηκε από  ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ στις 7/24/2014 05:52:00 μ.μ.



Aλλωστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει προτείνει ήδη να δημιουργηθεί Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. 

Με στόχο να ενισχύσει τις διαδικαστικές εγγυήσεις της Οργάνωσης για την Καταπολέμηση της Απάτης (OLAF) προκειμένου να προστατεύει τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων από την απάτη.

Ώστε να γίνει αποτελεσματικότερη σε κοινοτικό επίπεδο, η δίωξη των εγκλημάτων που στρέφονται κατά των Ευρωπαίων φορολογουμένων.

Αποκλειστική αρμοδιότητα της νέας υπηρεσίας θα είναι η διερεύνηση και δίωξη εγκλημάτων εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ και η παραπομπή, όπου χρειάζεται, των ενόχων ενώπιον των δικαστηρίων των κρατών μελών. Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία θα είναι ένα ανεξάρτητο όργανο που θα υπόκειται σε δημοκρατική εποπτεία.

   Βασική φιλοσοφία της Επιτροπής είναι ότι όταν υπάρχει ένας «ομοσπονδιακός προϋπολογισμός» -με χρήματα που προέρχονται από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και των οποίων η διαχείριση υπόκειται σε κοινούς κανόνες- χρειάζονται και «ομοσπονδιακά εργαλεία» για την αποτελεσματική του προστασία σε όλη την Ένωση. 

   Επί του παρόντος, υπάρχει μεγάλη ανομοιομορφία όσον αφορά το επίπεδο προστασίας και επιβολής της νομοθεσίας στην ΕΕ για την καταπολέμηση αυτού του είδους απάτης. Το ποσοστό επιτυχημένων διώξεων που αφορούν εγκλήματα εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ διαφέρει σημαντικά από το ένα κράτος-μέλος στο άλλο, με μέσο όρο στην ΕΕ μόλις 42,3%, όταν στην Ελλάδα είναι 19,2%.



Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία θα έχει αποκεντρωμένη δομή, στο πλαίσιο των εθνικών δικαστικών συστημάτων. 

Εντεταλμένοι Ευρωπαίοι εισαγγελείς θα διεξάγουν τις έρευνες και θα ασκούν τις διώξεις στο εκάστοτε κράτος- μέλος, χρησιμοποιώντας εθνικό προσωπικό και εφαρμόζοντας το εθνικό δίκαιο. 


   Οι ενέργειές τους θα συντονίζονται από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ώστε να εξασφαλίζεται ομοιόμορφη προσέγγιση σε όλη την ΕΕ, η οποία είναι καθοριστική ιδίως σε διασυνοριακές υποθέσεις. Η συνολική δομή βασίζεται σε υπάρχοντες πόρους και συνεπώς δεν αναμένεται να δημιουργηθεί σημαντικό πρόσθετο κόστος.
   Τα εθνικά δικαστήρια θα είναι αρμόδια για τον έλεγχο της νομιμότητας, δηλαδή θα εξετάζουν προσφυγές επί των πράξεων της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. Ταυτόχρονα, η πρόταση ενισχύει σημαντικά τα δικονομικά δικαιώματα των υπόπτων για συμμετοχή σε εγκλήματα τα οποία διερευνά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

Scholeio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: