«Νοθευμένες» οι αναλογιστικές μελέτες βάσει των οποίων υπολογίστηκαν και οι μειώσεις μισθών και συντάξεων ;

Παράθυρο στην εξεταστική επιτροπή για το θέμα των μνημονίων άνοιξαν χθες ο 
αν. υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημ. Στρατούλης και ο γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ. Ρωμανιάς με τις τοποθετήσεις τους, αφού μίλησαν ουσιαστικά για έμπρακτη απόδειξη της παραποίησης στοιχείων ώστε να μειωθούν οι συντάξεις (και να βυθιστεί η ελληνική οικονομία στο μνημονιακό τέλμα και η κοινωνία στον εφιάλτη της εσωτερικής υποτίμησης). 
Συντάκτης: Τζώρτζης Ρούσσος
Νοθευμένες λοιπόν χαρακτήρισε τις αναλογιστικές μελέτες που οδήγησαν σε δραματική μείωση τις συντάξεις των Ταμείων χθες το πρωί, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Ρωμανιάς.


Ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων έκανε λόγο για «μεθοδευμένη παράλειψη», αφού, όπως ανέφερε, οι αναλογιστικές μελέτες που παραγγέλθηκαν, βάσει των οποίων υπολογίστηκαν και οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, ήταν λανθασμένες, καθώς περιορίζονταν στην καταγραφή των εσόδων των Ταμείων και επ’ ουδενί δεν είχαν υπολογίσει την περιουσία τους.
Αποδείξεις
Σύμφωνα με τα στοιχεία (κατά πληροφορίες πρόκειται για πρωτοκολλημένα έγγραφα που δεν επιδέχονται ως δημόσια έγγραφα ουδεμία αμφισβήτηση) που έχει στη διάθεσή του ο κ. Ρωμανιάς, οι δανειστές (δηλαδή η τρόικα) έστελναν οδηγίες για τις παραδοχές των αναλογιστικών μελετών με στοχευμένη βούληση να μην καταγραφεί η κινητή και ακίνητη περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων και έτσι να μειωθούν πολύ περισσότερο από την πραγματική κατάσταση των Ταμείων οι μισθοί και οι συντάξεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα έγγραφα αυτά, που κατέχει ο κ. Ρωμανιάς, αφορούν μόνο το 2014 (άρα μιλάμε για τις μειώσεις που είχε προαποφασίσει ο κ. Βρούτσης για το 2015 και τις διέγραψε ο κ. Στρατούλης).
Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Ρωμανιάς είπε ότι οι εμπνευστές των Μνημονίων (που πρέπει βέβαια να αναζητηθούν πρωτίστως στις τάξεις των ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.) επίτηδες δεν προσμέτρησαν την κινητή και την ακίνητη περιουσία των Ταμείων (αλλά και τις προσόδους αυτών), αφού ουσιαστικά ήθελαν να πετύχουν μεγάλες και δραστικές περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις.
«Αν χρειαστεί Θα σταλούν στον εισαγγελέα»
δήλωσε ο αν. υπουργός Δημ. Στρατούλης

EUROKINISSI/
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Αλλοθι...

Λίγο αργότερα από το βήμα της Βουλής ο αν. υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων δεν άφησε περιθώρια παρερμηνειών. Μιλώντας ο κ. Στρατούλης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση και απαντώντας στη Ν.Δ. (που ζήτησε το θέμα να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη), αφού χαρακτήρισε σοβαρή την καταγγελία Ρωμανιά ανέφερε: «Ο,τι χρειαστεί από ελέγχους θα το κάνουμε και αν χρειαστεί να σταλούν κάποια πράγματα στον εισαγγελέα, θα σταλούν».
Πάντως για την κυβέρνηση το θέμα είναι πρωτίστως πολιτικής σημασίας, αφού θεωρούν ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις χρησιμοποιούσαν ως άλλοθι μελέτες με λάθος στοιχεία προκειμένου να δημιουργήσουν πανικό στους πολίτες.

Scholeio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: