Μικρά ''καλλυντικά'' που δεν 'αγοράζονται'...




Αλλάζοντας κάποιες συνήθειες μπορούμε να «σβήσουμε» τα σημάδια του χρόνου τόσο από το πρόσωπο όσο και και από το σώμα μας.

Καθημερινή άσκηση

Αλάνθαστη μέθοδος για να μικρο δείχνετε είναι να γυμνάζεστε καθημερινά.

Τα οφέλη που θα αποκομίστε είναι αμέτρητα. Δεν θα ελέγχετε μόνο το βάρος σας αλλά θα επιτύχετε καλή κυκλοφορία του αίματος σε όλα τα ζωτικά σας όργανα.

Με μέτρο το αλάτι
Η διατροφή που περιέχει πολλά αλμυρά τρόφιμα μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών και έτσι να οδηγήσει σε πρήξιμο, στα μάτια στο πρόσωπο και στα πόδια.


Οι έξυπνες συσκευές ίσως δεν είναι τόσο φιλικές
Περιορίστε την χρήση των κινητών, των τάμπλετ αλλά και των υπολοίπων έξυπνων συσκευών αφού το συνεχές σκύψιμο πάνω στις οθόνες τους είναι δυνατόν να δημιουργήσει ρυτίδες γύρω από το λαιμό.

Τρώτε λαχανικά

Η κατανάλωση ωμών λαχανικών βοηθά στην καταπολέμηση των διαφόρων λοιμώξεων και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος .

Κοιμηθείτε

Ο λιγοστός ύπνος ευθύνεται για την πρόκληση των μαύρων κύκλων γύρω από τα μάτια αλλά και για το κουρασμένο πρόσωπο. Κοιμηθείτε τουλάχιστον οκτώ με δέκα ώρες κάθε βράδυ προκειμένου να μικρο δείχνετε και το δέρμα σας να είναι ακόμη πιο λαμπερό.



Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα που έρχονται από τους ειδικούς του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, στις ΗΠΑ και υποστηρίζουν παλαιότερες μελέτες που είχαν επίσης δείξει ότι η αεροβική άσκηση μπορεί να επιβραδύνει τη νοητική φθορά και να περιορίσει τις νευρολογικές αλλαγές που σχετίζονται με τη φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης και την εμφάνιση νευροεκφυλιστικών νοσημάτων.

Η νέα μελέτη των αμερικανών επιστημόνων έδειξε ότι η αεροβική άσκηση προλαμβάνει ή ακόμα και επιδιορθώνει τις νευρολογικές βλάβες που προκαλούνται από δικές μας καταχρήσεις όπως π.χ. την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.
Συγκεκριμένα οι αμερικανοί ερευνητές, μας βεβαιώνουν ότι η αεροβική άσκηση θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο της «ασπίδας» της λευκής ουσίας του εγκεφάλου, στην περίπτωση ατόμων με ιστορικό χρόνιας υπερκατανάλωσης αλκοόλ.



Scholeio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: